Tillverkning

Vi tänkte att ni på den här sidan skulle få lite närmare insyn i hur det faktiskt går till att utforma olika handtag och knoppar, och tänkte då ta upp de som är gjorda i metalliska material först. Processen är väldigt effektiviserad, vilket betyder att vi kan göra väldigt många olika typer på kort tid, därför kan vi alltid garantera att det kommer att finnas i lager. Så här går det i alla fall till när vi skapar våra knoppar och beslag med hög kvalité som dessutom har designer som du inte kommer att kunna hitta på något annat ställe.
Det börjar med att materialet bestäms, och vi brukar arbeta med antingen koppar, mässing eller stål. De olika materialen behöver ha olika uppvärmningssätt för att de ska kunna formas efter de designer som våra designers har bestämt, så därför är vår verkstad indelad i tre olika delar för den metalliska bearbetningen. Sedan smälts metallerna ner och hälls därefter i formar som då ger materialets unika design, genom olika typer av presstekniker.


Efterbearbetningen är viktig, efter som det är det som gör att handtagen och knopparna kommer att se bra ut en längre tid och inte behöver slitas i onödan eller onödigt fort. Produkten kommer då att slipas, fräsas och putsas för att det ska få de egenskaper som vi vill att det ska ha. Självklart kommer vi också att ytbehandla produkten på diverse sätt, antingen genom att vi kromar det, att det blankpoleras eller att det sätts på ett rostskydd.


Copyright © Guldknoppen